What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.
Inspiratie uit de natuur

Out of the box denken met inspiratie van bewezen strategieën uit de natuur. Bedenk of verbeter eigen producten en processen. Super effectief tijdens een heidag of een pitch.

Biomimicry

Het leven op aarde bestaat 3,8 miljard jaar. Op dit moment leeft slechts 0,1% van alle soorten organismen die ooit hebben bestaan. De overige 99,9% is uitgestorven. 

De verschillende organismen die je nu om je heen ziet, zijn dus de winnaars van dit moment. Wat kunnen we leren van deze winnaars en de miljarden jaren van evolutie?  

Nature’s Right helpt bedrijven te innoveren, met strategieën uit de natuur als inspiratie. Dit vakgebied heet biomimicry. 

Organisaties die biomimicry toepassen weten zowel technisch (producten/diensten) als sociaal (organisatie) te innoveren. 

Uitdagingen oplossen met bewezen strategieën uit de natuur als inspiratie

Hoe werkt dat?

Strategieën uit de natuur kunnen we dus toepassen op een vraagstuk van jouw team/bedrijf. We maken gebruik van design thinking stappen om van uitdaging naar oplossing te komen.

De bewezen strategieën uit de natuur worden hier een eindeloze bron van inspiratie voor innovatieve oplossingen.
Elk traject met inspiratie uit de natuur is uiteraard op maat, maar over het algemeen is het proces als volgt: 
1. Een eerste workshop is gericht op vaststellen van het vraagstuk dat speelt in het team/bedrijf. Hier wordt dus bepaald met welke uitdaging we gaan werken.  
2. In de periode daarna verzamelt en filtert Nature’s Right strategieën uit de natuur die passen bij deze deze uitdaging
3. De tweede workshop bedenkt het team/bedrijf nieuwe oplossingen aan de hand van de geselecteerde strategie(ën) uit de natuur
a

Workshop 1: Formuleren ontwerpvraag

Bepalen van de exacte uitdaging

Strategieën verzamelen en filteren

Nature’s Right verzamelt bruikbare strategieën uit de natuur en neemt de werkende principes mee

a

Workshop 2: Toepassen strategieën uit natuur

Het team bedenkt nieuwe oplossingen aan de hand van de geselecteerde strategie(ën) uit de natuur