What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Een succesvolle organisatie met 15.000 medewerkers, zonder managers

Piramides als organisatiestructuur werken niet in complexe/grote systemen. Directie en andere leidinggevenden kunnen de werkelijkheid niet overzien. Met trage of verkeerde beslissingen als gevolg. Het gaat ook ten koste van motivatie van medewerkers.

Leiderschap is een organisatie besturen als een levend systeem

Buurtzorg is een zeer succesvolle thuiszorg organisatie. Het bestaat uit kleine buurtteams, in feite mini-bedrijfjes, zonder managers. Zij stemmen naar eigen inzicht de zorg zo goed mogelijk af op de wensen van de klant. Met als resultaat zeer tevreden cliënten en medewerkers als gevolg. Buurtzorg  NL is vijf keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. De werkwijze is zeer effectief.  

Een onderzoek van EY concludeerde dat Buurtzorg minder dan 40% van de uren nodig heeft dan die door de arts worden voorgeschreven.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.