What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Van afgedankte visnetten naar economische, ecologische en sociale waarde

Afgescheurde en afgedankte visnetten zweven nog honderden jaren rond in het water. Dit richt grote ecologische schade toe. Net-Works® is een initiatief om het grote milieuvervuilende probleem van afgedankte visnetten in ’s werelds armste kustgebieden aan te pakken. 

Het bedrijf Interface is een samenwerking aangegaan met Zoological Society of London om afgedankte visnetten te kopen die afkomstig zijn uit ’s werelds armste kustgebieden. De netten worden door het bedrijf Aquafil gerecycled en omgevormd tot nieuw garen voor tapijttegels in de collectie van Interface.

In de natuur bestaat geen afval. Al het materiaal wordt opnieuw gebruikt.

De voordelen? Minder ‘spooknetten’, minder nieuwe grondstoffen en een bron van inkomsten voor de lokale gemeenschap. De samenwerking heeft geleid tot een inclusief bedrijfsmodel met positieve resultaten voor iedereen die erbij betrokken is. 

Het Net-Works -programma vormt het levende bewijs dat innovatieve samenwerking positieve, duurzame veranderingen tot stand kan brengen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.