What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Biomimicry crash course voor MakerStreet

Bewezen strategieën uit de natuur verwerken in digital design

Zou jij gebruik willen maken van 3,8 miljard jaar aan R&D? Nou, dat kan als je strategieën afkijkt uit de natuur. Jouw ontwerpvraag heeft waarschijnlijk een equivalent in de natuurlijke wereld. Bijvoorbeeld hoe je weerstand minimaliseert, signalen effectief zendt, ruis voorkomt, etc. 

Dankzij evolutie blijven oplossingen over die adaptief zijn, visueel geschikt en die zo min mogelijk energie kosten. Het vakgebied biomimicry past deze strategieën uit de natuur toe op allerlei ontwerpvragen. 

Nature’s Right heeft verschillende labels van MakerStreet (waaronder Resoluut en Soda Studio) kennis laten maken met biomimicry. Bewezen strategieën uit de natuur zorgen namelijk voor inspiratie tijdens de ideation fase.

Ontzettend leuke workshop. Interessant en relevant thema ondersteund door goede voorbeelden!

Crashcourse biomimicry

In deze workshop hebben we gewerkt met actuele ontwerpvragen van klanten bij MakerStreet. Volgens de stappen in de biomimicry design spiral hebben we die eerst vertaald naar een equivalent in de natuur. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar bewezen strategieën die worden gebruikt door planten en dieren. Tot slot hebben we deze strategieën toegepast met de ingebrachte ontwerpvragen. 

De 12 deelnemers aan de workshop waren razend enthousiast: 

 

“Ontzettend leuke workshop. Interessant en relevant thema ondersteund door goede voorbeelden. Leuke oefeningen en een fijne energie! Verwacht dat dit thema wel terug gaat komen in mijn werk!”

– UX designer bij Soda studio

 

“Inhoudelijk mega interessant en leerzaam. Hele leuke combinatie van ons vakgebied en jullie passie voor biomimicry. Plus, sterke opzet van de sessie, zo met presentatie/werkboek/figma. Vooral de voorbereiding die jullie al hadden gestoken in het werkboek vond ik erg goed!”

– Senior product designer bij Soda Studio

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.