What are you looking for?

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

Inspiratiesessie biomimicry Achmea

Een inspiratiesessie biomimicry: innoveren met inspiratie uit de natuur. En om nog iets beter kennis te maken met biomimicry zijn we geëindigd met een activiteit. Daarin is gekeken naar symbiose in de natuur en hoe dat kan helpen bij Achmea’s strategie ‘De Kracht van Samen’.

The Nature of Sustainable Innovation

Achmea en de merken werken samen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.  Dat uit zich in het bijdragen aan diverse maatschappelijke doelen, zoals een klimaatneutraal Nederland en een rookvrije generatie. 

Om deze doelen te behalen is duurzame innovatie nodig. De natuurlijke wereld heeft een database van 3,8 miljard jaar aan R&D met duurzame innovaties. Die database heeft al geleid tot geweldige uitvindingen, zoals zonne-energie en radar.  

Innoveren met inspiratie uit de natuur is een vakgebied: biomimicryHet toepassen van biomimicry kan helpen bij technische innovatie (producten/diensten) en sociale innovatie (organisatie/leiderschap).

In een interactieve sessie hebben het fascinerende perspectief van biomimicry meegegeven. We leggen daarin goed uit wat biomimicry is en delen prachtige cases. Een aantal van deze cases hebben we afgestemd op de sector waarin Achmea zich begeeft. Zo hebben we vragen beantwoord als ‘Hoe redt een haai levens in een ziekenhuis?’ en ‘Hoe helpen mieren botsingen voorkomen bij zelfrijdende auto’s?’

Zeer inspirerend en zo mooi wat we van de natuur kunnen leren en toepassen in ons werk / bedrijf. Het geeft verrassende inzichten. Een aanrader!

De Kracht van Samen

Achmea’s strategie wordt samengevat onder de noemer ‘De Kracht van Samen’. Dat heeft betrekking op interne samenwerking (verschillende teams en divisies) en met externe partners. 

 Om nog beter kennis te maken met biomimicry zat er een activiteit in de inspiratiesessie. Daarin is gekeken naar symbiose in de natuur en hoe dat kan helpen bij Achmea’s strategie ‘De Kracht van Samen’. We gebruikten hier een prachtig voorbeeld uit de natuur van samenwerking tussen bomen en schimmels. 

De deelnemers aan de sessie waren super enthousiast: 

“Very inspiring presentation, nice to get some insights into what nature can teach us. Thank you very much!”

– Innovatie Manager Achmea

 

“Zeer inspirerend en zo mooi wat we van de natuur kunnen leren en toepassen in ons werk / bedrijf. Het geeft verrassende inzichten. Een aanrader!”

– Manager Marketingcommunicatie & (digital) Media Achmea

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.